به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی صبح امروز 8 مهر ماه در آیین اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در مجتمع یاوران مهدی(عج) با ذکر این مطلب که دانشگاههای ما از بیماری رنج میبرند، گفت: برخی دیگر از سرطان رنج می برند، زیرا هنوز نمی دانند که رسالت آنها با توجه به تشکیلات آنها چیست و درگیر مسایلی هستند که اصلا نباید به آنها ارتباطی داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه های ما باید علمی کاربردی باشد، زیرا امروز اکثر دانشجویان فارغ التحصیل تخصص خاصی ندارند که با آن توان ایجادیک شغل و کار و فعالیت خاص تولیدی را داشته باشند؛ این مساله در عرصه علوم دینی و فرهنگی نیز باید تسری پیدا کند.
معلم قرآن تصریح کرد: باید خاک آموزش و پرورش را عوض کنیم تا بتوانیم در دانشگاه از این جوانان استفاده کنیم؛ جامعه ما باید بداند که با قرآن میتواند مشکلات خود را درمان کند، زیرا قرآن اسرار عجیبی با خود دارد که اگر به آن توجه نکنیم هیچگاه به پیشرفت واقعی نمی رسیم.
وی افزود: متاسفانه مدرک گرایی باعث شده است که تخصصهای فنی و علمی در میان دانشجویان کمرنگ شوند؛ همین مدرک گرایی باعث شده است که جوانان بیکار و جویای کار در کشور همیشه به دنبال ایجاد مشاغل راحت باشند، زیرا تخصصی فرانگرفتند که با آن برای خود کار ایجاد کنند؛ در زمینه فرهنگی و قرآنی نیز باید به شکل کاربردی فعالیت کرد تا بتوانیم کارها را جلوببریم.
استاد قرائتی با ذکر این مطلب که دانشگاهها دنیا را اداره نکردند، بیان کرد: زیرا جوامع پیشرفته تر جنایات بیشتری انجام دادند؛ کسانی که بیسواد هستند نمی توانند اختلاس کنند، ولی علمی که بدون قرآن وارد فضای ذهنی مردم شد چنین جنایاتی را به بار میآورد؛ پس تا زمانی که قرآن و دین در روح علم دانشگاهی وارد نشود نمیتوانیم به نتیجه برسیم.
وی با ذکر این مطلب که قانون باید مراعات شود ولی نباید بند قانون باشیم تصریح کرد: برای پیشبرد امور باید فعالیتهایی فراتر از سطحی که در نظر گرفته شده انجام داد؛ باید از دانشجویان و اساتید استفاده کرد و ذهن آنها را در مسیری قراردهیم که بتوانند بهترین انتخابها و روشها را برای انجام بالاترین فعالیتها داشته باشند.
استاد قرائتی بیان کرد: فعالان قرآنی در اولین گام باید نیتهای خود را خالص کنند؛ کسی نباید نیت خود را برای حضور در این عرصه با پول معاه کند؛ نباید بند ترم و نمره و مدارک دانشگاهی و حوزوی بمانیم بلکه باید از ابتدا ملخصانه در این مسیر وارد شویم و در پایان به بهترین شکل امور را پیگیری کنیم.
وی اظهارکرد: طلاب و دانشجویان باید عطش علم آموزی عملی داشته باشند؛ سالها پیش میزبانی شهید مطهری را در قم پذیرفتم ولی در موقع بازگشت بیش از یک ساعت از وی سوال وجوابهای علمی میکردم تا بتوانیم در آینده به سوالات نیز به همین خوبی پاسخ دهیم؛ دانشجویان و طلاب باید این چنین عطش علمی خود داشته باشند تا بتوانند در جامعه تاثیرگذار باشند.
استاد قرائتی گفت: کشورما صد طلبه جهادی چون شهید نواب صفوی و 100 لباس شخصی چون شهید رجایی نیاز دارد، زیرا این بزرگان توانستند خارج از معیارها و چارچوبهایی که وجود داشت فضای جامعه را به جلو ببرند؛ متاسفانه امروز قفلهایی در کشور وجود دارد که باید با وجود افرادی چون شهید رجایی و شهید صفوی این قفها را شکست.
مفسر قرآن بیان کرد: پیامبر فرمودند، سید امت من خادمان و کارگران هستند، ولی متاسفانه ضعف اعتقادی باعث شده است که کسانی که کارگری میکنند و یا دانشجویانی که دانسته خادم مردم شدهاند از دید مردم افرادی ناموفق خطاب میشوند؛ مشکل بیکاری جوانان ما نیز ریشه در همین اعتقادات اشتباه دارد زیرا نمیخواهند به کارهای کوچک ندهند تا مسیر موفقیت را از این طریق طی کنند.
کد خبر: 395165
۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
- چاپ
حوزه/ طلاب و دانشجویان باید عطش علم آموزی عملی داشته باشند، تا بتوانند در جامعه تاثیرگذارشوند.